spöregn och orientering är en dålig kombination

Får man gnälla lite? Ja, jag tror det.
Idag hade vi orientering i 13 grader, spöregn, bland massa blöta grenar och på översvämmade stigar. Det var lite halvt skönt sådär och jag undrar hur många som kommer vara sjuka imorgon, för när vi kom tillbaka såg vi ut som dränkta katter allihopa. Bokstavligt talat. Tur som jag har så kom mormor och hämtade mig efteråt och skjutsade hem mig. Jag kan säga att den varma duschen jag tog när jag kom hem är nog en av dom skönaste duschar jag har tagit och då är det en hel del.

blöt

blöta kläder
Aa, sådär såg jag ut när jag kom hem. blöta kläder från topp till tå.

Kramar!


barnvakt

Usch, vad det går segt det här med bloggandet! Inga ideér just nu och aa... Det är mycket som snurrar i huvudet nu, ja utanför också. Vi ser detta som en liten svacka som jag snart är uppe ur.

Igår spenderade jag kvällen i malmbryggshage i alla fall. Mina och kusinernas föräldrar skulle på kräftskiva, så då var vi barnvakt åt några utav barnen vars föräldrar också skulle dit. Det blev en mysig kväll med tacos, film och sånt. En utav smågrabbarna och hans storasyster blev hämtade strax efter tolv, så jag somnade väl någon gång runt ett mellan två små söta ungar. Vid sju vaknar en utav dom och vill gå upp, så då gick jag upp och satte på en film. Jag lyckas sedan somna en timme innan det är dags för nästa att gå upp, så vid åtta går jag upp igen och ger dom en varsin macka och byter film. Sen hinner jag lagom somna om igen innan dom andra kommer ner och det är dags att göra frukost. Haha, dom är söta småbarn, men dom har inte riktigt förstått meningen med sovmorgon än.

Nu är jag trött som attans, så nu blir det sova för min del.

Godnatt!

fångarna i time out

Nu har jag fått upp tv:n på väggen igen, så nu vet vi vad jag kommer göra mellan åtta och tio på måndags-kvällarna. Japp, då blir det att glo på fångarna på fortet och time out. Så det gör jag nu.

Nu blev det paus, så då kan jag ju berätta vad jag har gjort idag. Bara ifall att någon skulle vilja veta. Först var jag i skolan, där skrev jag mest ut massa arbete så att jag kan köra igång på riktigt imorrn. Sen var det orientering på gympan. Efter det åkte jag hem till J för att få veta hur det hade varit första dagen på gymnasiet som hon inte hade varit allt för pigg på att börja. Hon hann knappt berätta klart innan telefonen ringde och dom sa att hon hade kommit in på det gymnasiet hon helst ville gå på. Så det var bara att börja packa väskan, för imorgon åker dom iväg till västkusten. Glad för din skull hjärtis.

Küss!


bröderna karlsson

Att gå upp, ungefär samma tid som man har gått och lagt sig under lovet(kanske inte, men nästan), dom två senaste dagarna måste ha tagit på mig. För nu har jag huvudvärk och är hängig. Därför var jag inte alls på humör för att gå ut och trängas i hög musik på typ en festival som drar igång ikväll. Istället blev det bio med mina älskade kusiner. Filmen var klyschig och förutsägbar, men ändå så jäkla härlig! Absolut värd att se helt enkelt. 

Nu skriker J att jag ska ta med tv:n och laddaren upp, vi satsar på att hon menar datorn. Puss!

Won't confess all my sins

Jag behöver inte skriva så mycket om första dagen. Det gick mest snabbt och det bästa med dagen var när vi slutade. Då promenerade jag och mina fina tre bort till Hellmans och tog en liten fika. Sen gick jag hem i duggregn. Det var inte skönt, men det var gratismotion.

naglar
Igår fick jag för mig att måla svarta streck på naglarna, så det gjorde jag.

våffelhår
Idag fick jag tillbaka min stenålders-våffeltång som har bott hos Elin ett tag. Provade att våffla pagen och det funkade ju faktisk.

Kisses!

och så börjas det igen...

Jaha, då drar det igång igen imorgon då. Det där med tidiga mornar, äckliga luncher, pluggfyllda eftermiddagar o.s.v. Dessutom ska man lära sig en massa samtidigt, men jag får väl trösta mig med att jag bara har ett år kvar. Ett år kvar innan det blir ännu värre. Kanske? Jag vet inte, kanske ska man njuta av det här så gott det går.

I alla fall. Imorgon får vi tydligen en ny handledare(klassföreståndare). Perfekt såhär sista året. Eftersom att vi alla gillade våran förra lärare väldigt mycket så har denna Marcus, som han heter, ganska höga förväntningar på sig. Men det ska nog gå bra, vi är ju så lugna och snälla i våran klass så. Hehe. Jag antar att det kommer kännas lite som när vi skulle börja 6:an. Lära känna en helt ny lärare. Fast den här gången har vi bara ett år på oss att lära känna den nya läraren. Andå - Välkommen till klass gul Marcus! [läs: gul med bred östergötska. Typ göul!]

Tillbaka till den där förra läraren som vi gillade så mycket. Han heter Jocke och är nog den bästa lärare jag har haft. Han var liksom inte en sådan där gammal tråkig lärare som tjatade om allt hela tiden. Nej, han skämtade och gick att prata med. Då menar jag inte bara om planerings-scheman och inlämningsuppgifter. Nu har han fått barn och hittat ett halvtids-jobb på en skola där han bor. Självklart förstår vi att det passar mycket bättre, men vi kommer sakna dig i klassen. Tack för dom här tre åren på kunskapsskolan Jocke! 


Nämen, titta vad jag hittade bland alla mobilbilder.


som taget ur en film

Idag har jag inte gjort mycket vettigt. Fast "inte mycket" i jämförelse med inget är massor. Så vad har jag gjort då? Jo, jag har har legat på sofflocket och lyssnat på regnet, men jag har även varit ute i regnet. Sprungit till och med. Det var ingen lång springrunda, men det var riktigt skönt faktiskt. Tror att jag behövde lite piskande regn rakt upp i ansiktet för att vakna upp ur mitt sega "gå-hemma-humör". Jag har även, sakta men säkert, försökt väcka tankeverksamheten till liv med lite matte uppgifter. I samma hurtiga veva lyckades jag plocka undan lite grejer på mitt överfulla skrivbord också, men nu tänker jag bara ta det lugnt. Det vill säga - sätta på en film och dricka kall smoothie.

frysta hallon
Ta't lugnt!

Some of them want to use you Some of them want to get used by you

Jag uppar lite dåligt här va, men det kommer. Jag lover det kommer, jag ska bara njuta klart av detta sommarlov först - det vill säga i tre dagar till(!). Jag brukar tycka att sommarloven är lååånga, men det här har bara försvunnit. Gått upp i rök. Rusat iväg.

Vad kan vi säga mer? Elin och jag åkte upp till storstan' igår och knuffades lite i the voice publiken. Dansade gjorde vi också, med några arboga-boys närmare bestämt, haha.

Poss poss!

fredag den 13

Under det senaste dygnet har min relation till flugor försämrats ordentligt. Igår plågades jag utav en i soffan i stort sett hela kvällen. Den surrade runt, satte sig på benen och var omöjlig att ta död på. Tillslut satte den sig på en kudde som jag lyckades bära ut på balkongen, men tror ni inte att den flög tillbaka och satte sig i soffan igen för att fortsätta irritera mig?
Och vet ni vad jag vaknade av klockan halv sju imorse? Jo, en flugjävel som satte sig på munnen! 



                fluga 


little ones

Igårkväll åkte jag iväg hem till mormor och morfar för att övernatta där. Vi kollade på gamla kort, spelade tricktrack, pratade och hade det mysigt. Jag har nog världens bästa mormor och morfar. Älskar er.

kusiner


Mycket bilder på dom här små tösarna (även kända som Josefin och Anna) fanns det.

Vi hade fått nya klänningar den dagen och jag hade även vita, små sockor och ett par italienska små lackskor på mig. De snöade den dagen, men efter fotograferingen skulle jag promt gå ut i mina lackskor som var självklara favoriter. Jag må se snäll ut på bilden, men det blev andra miner när jag inte fick det har jag hört.. Envis som attan redan då.


soffkväll

Om man har mensvärk så är det okej att sitta i soffan, äta glass och titta på både sex and the city the movie och sex and the city 2. Så det hade jag tänkt göra denna trötta tisdagskväll.

Ha det!

Martin stenmarck

I lördags gick vi ut och åt på Voyage. Det var buffé och när jag står och ska ta sås ur en kastrull råkar jag välta ett lock så att det låter lite. Jag ser att det står någon bakom mig, så jag vänder mig om lite snabbt och kollar. När jag vänt tillbaka blicken till såskastrullen tänker jag "honom kände jag igen" och vänder mig om igen. Får då ett brett leende av självaste Martin Stenmarck som är där och käkar med sitt band. Jag går tillbaka till bordet och berättar för Josefin och lite senare går vi fram och säger hej till en snäll Martin.

Martin Stenmarck i nyköping
Lyckades få den där inte så charmiga mitt-i-en-blinkning-minen på bilden, så den gör sig bättre sådär.

Puss & Kram!

skåne/köpenhamn

Hej på er! Har vart ute på stadens gator och umgåtts med kusin dom senaste dagarna, men nu kommer bilderna från skåne och köpenhamn. Det är inte sådär jättemånga, så jag kanske fyller på lite sen när J har skickat sina.
Men just nu får ni hålla till godo med dom här:

ale stenar
En utav dagarna i skåne åkte vi och kollade på ale stenar

kossor
Vilket var lite mindre intressant, så jag och J gick runt och fotade kossor och annat

vit ko

kusin josefin

hopp

vallmoblommor


Sen fick vi för oss att gå ner för "kullen". Det var mycket brantare än vad det ser ut på bilden. Ner gick det bra, men när vi skulle upp igen gick det mindre bra..

en tia
Men jag hittade en gammal tia i alla fall!

rapsbollen
Vi bodde på ett lite konstigt, lite gulligt bed & breakfast i kåseberga. 

sko

ogräs

vit stol

Tog inte så många bilder i Köpenhamn och dom jag tog är inte värda att lägga upp. Så jag kan berätta lite istället. Vi bodde på ett jättestort, fint hotell som låg på vattnet. Vi gick på tivoli. Vi åkte slänggungan. Jag mådde illa. Vi shoppade. Jag och J blev nerstänkta av en buss, haha ni vet en sån sak som bara händer i filmer egentligen. Det hade regnat och vi blev kvar på andra sidan vägen när dom andra hade gått över, så vi stod tålmodigt och väntade. Plötsligt kommer en buss i full speed och kör i en vattenpöl. J blir blöt från magen till fötterna, medans jag klarade mig med endast ett ben. Killen som stod bakom oss fick sig ett skratt i alla fall. Kan tänka mig hur det såg ut. Först skrek vi högt båda två och sen började vi gapskratta. haha. 

Gos!

home sweet home

Nu är jag äntligen hemma! Om man får säga så? Det har varit en jättemysig semester med pappa och Ann och dom fyra sista dagarna med mamma och Magnus och kusinerna var grymma, men hemma är alltid hemma. Jag kan säga att det var väldigt skönt att krypa ner i sin egen säng nu. Två vecko revyn låg och väntade på att bli lästa här när jag kom hem, så det ska jag göra nu. Ligga i min egen säng och läsa svenska tidningar. Känner att det, just ikväll, är en mycket bättre ide än att gå ut på nyköpings festdagar. Men imorgon kanske det blir en sväng, vem vet. Klippa mig ska jag i alla fall gör imorgon, det är ett som är säkert.

Just nu orkar jag inte sitta och rensa och redigera bilderna från resan, så dom kanske trillar in imörrn istället!

Puss!


RSS 2.0