ny frisyr och nya kläder

Idag åkte saxen fram, eller ja frissan tog fram den. I alla fall så åkte en del av håret bort, vilket känns riktigt bra. När den nya frillan var fixad åkte vi iväg till Norrköping för att hitta något till nyår att ha på sig. För som morfar sa: Ja, det kan ju bli lite kallt om man inte har något på sig på nyår. Hehe.
Jag gjorde alla dagens inköp i en och samma affär. Den första jag gick in i - ovanligt för att vara jag. Affären råkade vara monki och jag fick med mig två tröjor, ett par strumpor, ett halsband och en sjal. Imorgon kanske jag delar med mig av både frisyren och kläderna, det återstår att se.

Gos!


play.

stereo

un voyage au printemps

Jag tycker om vintern, det gör jag. Men plötsligt känns våren så väldigt lockande. Det kommer bli massa plugg med alla nationella prov osv, men jag har bestämt mig för att kämpa hårt och försöka se till det posetiva - att det faktiskt är den sista utav alla 18 terminer i grundskolan! Så. Nu vill jag ha vår. Få fräknar på näsan. Åka till Paris. Gå klädd lite som i collaget nedan. Ja.

paris

kläd-collage
Alla bilder i övre collaget är lånade från weheartit.com, puss!


those days

hoppa hoppborg
nom nom
rackarunge
spratteldocka
skidglasögon för barn
lådbil
morfar

nytt

Jag slog till på en ny header denna snöiga lördagskväll, hoppas ni gillar't!


julafton 2010

Jag hade en mysig julafton som vanligt igår. Vi gjorde favorit i repris och åkte iväg till Femöre på förmiddagen för att äta köttbullsmackor och liknande ute i snön. Haha, när vi skulle åka hem därifrån skedde en liten olycka som gör att jag sent ska glömma just den här julaftonen. Det kunde gått illa, men som tur var så gjorde det inte det.
Sen hade vi det mysigt hemma hos kusinerna. Jag är riktigt nöjd med mina klappar, hoppas att ni också är det! och att vi hade en trevlig julafton med nära och kära!

snöig gran
mamma
morbror
mormor
morfarcupcakes
tranbärs-cupcakes
Puss!

dan' före dan'

Åh, vad jag njuter av dessa dagar, det är alltid så otroligt mysigt att förbereda inför julafton. Fast jag har faktiskt börjat lite i smyg sådär, har redan haft två mini-jular. Började i tisdags med med mina underbaringar till vänner. Vi bytte julklappar och hade det bra.
Igår packade jag kappsäcken och åkte hem till pappa och Ann. Där bytte även vi julklappar och pappa och jag tuförde det årliga knäckkoket, supermysigt! Imorrse gick jag upp med tuppen för att äta hemagjord julgröt i en mörk lägenhet fylld med tända ljus. Sedan åkte jag hem till mammsen igen för att göra klart den sista julklappen och baka cupcakes till morgondagen.

julcupcakes
collage
Pysslade ihop ett collage till morfar och mormor.


livet är inte rättvist

Idag fick jag en väldigt tråkig nyhet. Jag kan inte ens föreställa mig hur det känns för familj och vänner och jag kan allt annat än förstå hur orättvist livet är. Det här är en mening som vi hör ofta, men jag tror att allt för många av oss inte tar den på allvar. Så jag tänker säga det igen. Ta åt er, gör verkligen det.
Ta vara på alla ni älskar och berätta det för dem. Hällre en gång för mycket än en för lite. Haka inte upp er på småsaker och skiljs aldrig som ovänner. Glöm inte det här nu.
älska


I ett härligt vimmel där jag väljer att bortse från det tråkiga

Känner att ett litet inlägg kanske skulle sitta på sin plats nu! Än är veckan bara halv, men redan har det hänt massa härligt gos.

Så om vi börjar med måndag då så var det ju, som ni förmodligen noterade, lucia. Haha, på skolan deltog ja i det mest, ska vi säga skrattretande? ja, det mest skrattretande luciatåget jag någonsin skådat. Killarna var tärnor med röda läppar, några tjejer var stjärngossar och R och T var tillsammans ett paket. E var dock en superfin lucia. Jag tror inte att vi satte en ton rätt och skrattade gjorde vi mest istället för att sjunga. Stackars musikläraren som verkligen försökte. Kul hade vi iallafall!

luciakaraktärer
dålig mobilkvalitet, men söta bilder!

Sen på tisdag så hade vi dansuppvisning i skolan. Alla nior skulle nämnligen göra en juldans som en del av terminens idrottsuppgifter. Riktigt kul var det att se på alla fantasifulla (och ofantasifulla) danser! Själv dansade jag med T, R och E och vi lyckades rätt bra faktiskt. En liten miss gjorde jag i början, men annars så!
(Kanske kan jag få upp en video här någon dag.)

Och så idag då. Idag var det språkstipendie-utdelning i skolan. Franska-, tyska-, och spanskaelever i nian som hade gjort bra ifrån sig skulle få stipendium för att sedan i vår få åka iväg till Frankrike, Tyskland och Spanien. I franskagruppen var det 6 st som fick åka och jag blev en av dom! Jäklar vad glad jag blev. Att det dessutom blev en helhärlig liten grupp gjorde ju det hela ännu bättre! WWWHHHIII
Efter skolan traskade jag, R och T iväg till videobutiken och hyrde film, ett stopp på godisaffären blev det också. Sen slog vi oss ned i R's soffa för att kolla film och ha det mysigt. Där blev vi sittandes i nästan fem timmar tror jag. Supermysig eftermiddag!

Åh, hela veckan kommer bli så bra!

hej vad det går!

För att snabbast möjligast komma ner för en brant backe så tar man bara en gummibåt, sätter sig och far iväg. (Förutsatt att det är snö i backen förstås.) På köpet får man en rasslig hals, ett stort leende och en hel del snö.

gummibåt


hey ho

tjena på er! I måndags blev det så att jag åkte iväg till Stockholm. Jag, Elin och Ronja skulle kolla på ett gymnasium på söder, men tyvär passade det inte mig. För den linjen som jag vill gå hade dom inte kvar, utan den hade blivit som en egen skola i samma hus där dom bara skulle ta in 60 pers och det känns inte riktigt som nått för mig. Mysigt hade vi iallafall!

Igår hade jag avslutnig både med småknattarna och med min egen träning. Mysigt med pepparkakor och stuff!Tråkigt bara att det är uppehåll nu.

Idag har jag haft min egna idrottslektion med sexorna och även om det inte riktigt blev som det skulle så blev det bra! Jag skulle haft 20 stycken, men fick 40. Jag skulle haft en låt, men fick ta en annan. Låten skulle jag ha för att vi skulle dansa och det gick faktiskt bättre än väntat. Jag trodde att jag kanske hade gjort det lite för svårt, men dom klarade det jättebra. Så nu är jag nöjd.

Nu är det duschen som gäller, sen tomtenatta och kanske även pulkaåkning!

Gos!

2 advent & lussebullar

Dagen idag har till stor del spenderats hemma hos mormor och morfar med att baka lussebullar. Supermysigt och gott! Tyvärr blev det ingen bio idag, men så kan det vara. Tur ändå kanske eftersom att jag inte har mått helt prima nu på kvällskanten. Imorgon kan det se ganska tomt ut här, men bara om jag bestämmer mig för att följa med till Stockholm på kvällen.

förkläde
lussebulle och kaffe
lussebullar
Lussekyss!


●kärleksord●

kärleksord
I min nattduksbordslåda hittade jag igår en liten, söt bok som heter kärleksord. Jag hade glömt bort att den låg där, men den är full med massa söta ord som på bilden ovan. Mys!


eld i hjärtat ger rök i huvudet

eld
eldflamma
låga
elden
eldlåga

stress

Jag halkar runt i kylan, men börjar äntligen få rätsida på tillvaron. Det har varit så otroligt stressigt i skolan under en period nu och jag har väl mått mindre bra. Jag har mått illa lite då och då, tappat lite vikt(dock bra såhär till jul!) och sen dyker det upp jobbiga finnar runt munnen och jag antar att allt detta är små tecken på stress. Än är det mycket kvar, men jag kan iallafall se slutet nu.
Igår konstaterade jag att det bara var två veckor kvar till jullov och fast jag borde tänka "åh, vad skönt det ska bli!" så tänkte jag "hur fan ska jag hinna med allt?", men jag tror att det löser sig. Det känns så nu, men det varierar från dag till dag. Imorgon kanske allt känns superjobbigt igen. Det värsta är att jag bara har mig själv att skylla, jag sparar allt till sista stund. Det ska det bli ändring på till nästa termin!
Sen har jag även ganska höga förväntningar på mig själv, så det får mig ju bara att må ännu sämre när det går illa. Höga förväntningar verkar jag inte vara själv om att ha heller, igår efter ett SO-seminarium så tror jag att det kom fram 5-6 stycken och frågade varför jag var på ett vg-seminarium iställer för på ett mvg. Haha, även om jag försöker få ihop bra poäng tills det är dags att välja gymnasium så satsar jag inte mvg i allt.

Ni har säkert inget behov av att läsa detta, men den här bloggen skrivs både för er och för mig själv. Dessutom förstår ni kanske bättre varför uppdateringen är lite som den är nu.

pälsmössan 
Kämpa på om ni också har mycket nu, snart får vi julllov!


RSS 2.0