h a v e t

Jag bröt snabbt den där vanan med att sova bort halva dagen och har istället gått upp vid tiotiden dom här två dagarna nu.
 
Det är något visst med att ta med sig flingskålen ut på balkongen på morgonen. Se havet. Se att par båtar puttra förbi och höra någon enstaka bil en bit bort.

Jag och Magus tjatar ofta om att vi vill flytta till ett hus, men mamma är inte riktigt haj på det. Fast om jag tänker efter så är det nog ganska bra i den här lägenheten ändå. Nära till stan, men ändå vid havet. Ja, jag trivs här.




badochskvätt

Plockade upp luren och hittade pappa i andra änden. Han frågade om jag ville följa med ut till helgö och ta ett kvällsdopp med honom, Ann, Anns mamma och lilla Johanna från Götet. Inte tackar man väl nej till det inte.

fötter

skvätta

en jordgubbe

PoK!

Jag har börjat inse nu att vi har sommarlov

För andra dagen i rad sov jag ända till klockan ett. Ikväll tänker jag ställa klockan, det funkar ju liksom inte att sova bort hela dagarna. Eller jo, det gör det ju förresten, vi har ju sommarlov. Grejen är bara det att jag blir så seg om jag sover så länge. Som idag till exempel har jag inte gjort mycket alls. Jag drog igång ett projekt att fylla mina tomma ramar med lite bilder på fina vänner, men jag lyckades bara få upp två. Sen började skrivaren trassla, så jag la ner det projektet och parkerade istället rumpan i soffan.

För en stund sen ringde Elisabet och undrade om hon och Therese kunde komma och hämta hennes kamera. Självklart kunde dom det, så jag blev ståendes en stund och pratade med dom. Blev lite uppdaterad om vad som hänt under tiden jag varit borta. Nu sitter jag här och stoppar i mig egenodlade jordgubbar. Gott det här!

jordgubbar och mjölk

Possposs!



midsommar

Varken jag eller Josefin hade speciellt höga förväntningar på midsommar, men det blev rätt bra tillslut. Vi var ute i stugan och hade det skönt i solen. Vi började med att gå och kolla när dom reste midsommarstången och sen blev det sillunch, kubb pch lite andra tävlingar. Efter middagen såg vi att det kom polisbilar lite längre bort i området, så vi gick bort och kollade vad som hade hänt. Tydligen hade en kille slagit en äldre dam och sen hade det blivit mer slagsmål, så poliserna tog med sig tre killar i polisbilarna. Inte trodde man att sånt händer i ett lugnt litet koloniområde på självaste midsommarafton, men jodå det finns mäniskor till det med. Eftersom att Adam och Lina skulle åka till Thailand idag så cyklade dom hem vid tolv-tiden. Så en stund senare cyklade även jag, Josefin och Jakob hem till dom. 

tombola

midsommarkrans

dansa runt midsommarstången

Kram då! 


bulgarien 2010

Här kommer ett litet hopplock av bilder från Bulgarien!

flyga flygplan

flygrädsla
en väldigt flygrädd mamma.

åka buss
Vi var snygga på bussen mitt i natten.


Vi träffade en trevlig liten minibussförare som tog oss med på en liten utflykt till en stad som hette Pomorie. Han visade oss en gammal kyrka där vi fick bevittna ett lite annorlunda dop.

röd matta









kusinen
Kusin 1

kusinvitamin
Kusin 2

spikar
Sen tog han oss till ett vinprovningsställe...

lådor



murgröna
Medans dom vuxna provade vin gick vi ut i parken och tog lite bilder...



kusiner
Väldigt fina bilder...






Den här lappen hittade jag på min luva och när jag frågade minibuss-mannen vad det stod sa han "bulgariska tomater" och skrattade.

lillebror och storasyster
Bror och syster.




Vi åkte också till en annan stad som hette Sveti vlas.


Det togs en hel del lite mindre seriösa bilder. Här kittlas Jonas samtidigt.


Som sagt, lite mindre seriösa.


En lite gubbe sjöng för "my swedish friends"..


och vi dansade, haha.

Trots att detta är 27 bilder, så är det bara en liten del av veckan. Vi har även solat, badat, shoppat, åkt nån läskig "soffa" efter en båt, spelat minigolf, spelat en himla massa kort, skjutit armborst, fått massage på stranden och massa mer.
Ofta använda ord/uttryck under veckan:
OJ
Stojjan i tojjan (stojan i tolvan) 
Råtta
Stekt råtta
Råttan

hem hemma hemmast

Okej då kan jag meddela att jag lever, att jag är hemma, att jag endast har skiftat färg en aning, att bilder kommer imorgon och att jag har haft en helt klart härlig vecka!

Puss!

powernap

Kvällen/natten hos Elin igår blev supermysig. Vi grillade, var ute, kollade på film och snackade en hel del. Hela gänget (- jag själv och Ronja som skulle upp tidigt.) bestämmde sig för att dygna. Så även om jag försökte sova så tror jag bara att jag lyckades i ett par timmar. Eftersom att Ronja skulle bli hämtad tidigt så åkte jag med henne hem. Vi susade tillbaka i en cab med hög musik till lilla Nypan vid nio-tiden och när jag kom hem tog jag en dusch och åkte sedan och käkade lunch med pappa och farmor. Sen, när jag kom hem för andra gången, gjorde jag ett tappert försök att ta igen lite sömn. Så det blev en powernap på en och en halv timme, Men jag känner mig fortfarande lite mosig, för att inte säga helt slut.

Kram!

En busschauför

Nu sitter jag på bussen påväg till Elin/vagnhärad. Känns som att jag ska vara borta i en vecka eller två med tanke på att jag har en stor trunk med täcke/kudde/annat och dessutom Johns ryggsäck som han glömde igår. Helt själv är jag på bussen och busschaufören har precis stannat och springer runt och fixar med nått. Jag har inte riktigt koll på vart jag ska av eftersom att jag aldrig åkt den här bussen själv förut, men annars är allt prima!

Grillning och sånt som är bra

Efter att jag hittat allt jag skulle ha på stan och kommit hem, så bestämmde vi lite spontant sådär att vi skulle åka ner till hamnen och grilla. Sagt och gjort, det blev jag, Ronja, Thelin, Therese, Adde och John. När vi grillat färdigt, och även börjat frysa lite, drog vi oss hem till mig. Det blev lite film och så innan dem åkte hem för ett tag sen. Eftersom att jag var själv hemma, blev kvällen betydligt mycket trevligare än tänkt.

Nu ska jag njuta av att sova i min egen säng för sista gången på ett tag. För imorgon blir det förmodligen så att jag åker hem till Elin och umgås med alla innan vi far iväg på semestrar hit och dit och sedan sticker jag ju iväg på onsdag.

Ronja

Adde

en brasa

Godnatt!

13.45

Nu sticker jag in till stan en snabbis för att fixa det sista till Bulgarien, vi höres senare!

anna ringö


en bal på slottet

Vaknade upp hos Josefin imorse, så jag följde med Noreliusarna ut till Nynäs och kollade på studenterna. Eftersom att Jonas(som följer med till Bulgarien på onsdag) skulle låna deras bil att åka till balen i. Jag och Jossan gick runt och fotade en himla massa fina klänningar och frisyrer.
Mittbilden föreställer Jonas och hans tjej och den längst ner i högra hörnet bilen dom åkte i.

studentbal på nynäs
Det fick bli huvudlösa bilder i övrigt, eftersom jag inte vet om det är okej att lägga ut bilder på vem som helst här i bloggen.


"tom på ord"

Här kommer bilderna från avslutningen, håll till godo!

klass gul
Vi började med att samlas i klassrummet där Jocke läste upp den här dikten som han hade skrivit till oss:
"Nu när åttan tagit slut, kan det flesta andas ut. Sommarliovet börjar snart, och det går med väldig fart. Om du börjar längta så, finns här nått att titta på. Basgruppsrummets varma härd, fint och skönt fullt av flärd. Snart så ses vi här igen. Det är oftast roligt, men innan dess låt hjärtat slå, ut i sommarn - gå, gå, gå!"

ronja
Sedan samlades vi på vallarna



randigt

skolchef
Lärarna skakade sina lurviga med rektorn och Hamilton i täten...

dansa

cowboyhatt





trädkrona
Vi hade tur med vädret också


Vi var och åt också, nästan alla bilder där inne blev alldeles för mörka. Charlie ser nöjd ut i alla fall.

mina tjejor










Posen.











Kyss!

och jag som lovade

Jag lovade er ju att lägga upp bilderna från igår idag, men det får nog tyvär bli imorrn faktiskt. För nu har vi precis varit och käkat efter att kusinerna fått sommarlov och jag la min kamera i deras bil medans vi gick en sväng på stan. Givetvis glömde jag att ta ut den innan dem åkte iväg. Så nu är kameran där och jag är påväg hem. Jag ska bara hem en snabbis och byta kläder, sen ska jag på studentfirande och sen blir det nog vallarna en stund. Men om jag inte kommer hem allt för sent ikväll så kan jag kanske fixa upp dem då eftersom att jag ska träffa Josefin, som har kameran, ikväll.


Kram!

Sommarlov!

För det första - JAG HAR SOMMARLOV! För det andra var det en bra avslutning. Vi fick godis av våran handledare och där måsta jag flika in att vi inte har fått det sedan sexan, medans alla andra klasser har fått det varje jul och sommaravslutning. Vet ni vad han hade köpt då? sådana där blå elefanter(grodor) som smakar viol, haha. "Jag tog det äckligaste jag kunde hitta". Haha, men vi fick godisägg också, det tyckte han var passande för att alla i klassen var sånna ägg. Återigen - jag har en härlig klass.

Sedan traskade vi iväg till vallarna där lärarna bjöd på dans och var lika otroligt häftiga som alltid, det sjöngs några sommarvisor och sedan började kramkalaset. När vi åtminstonde sagt hejdå till dem vi kunde hitta så gick vi vidare till rhodos och åt. Vi hade bara bokat bord för oss tjejer, men killarna hängde också med så vi fick klämma ihop oss. Sen tog vi en sväng ner till hamnen och hade det mysigt. Jag lovar er att bilder i mängder kommer imorgon.

tjejgänget
Trevlig sommar!

ksab-galan

Idag har vi haft en heldag på rosvalla med olika idrottstävlingar. Eftersom jag inte är så mycket för höjdhopp och sånt, så hade jag och Elisabet valt kubb, prickkastning och säckhoppning. Kubben vann mitt lag och i säckhoppningen kom jag i alla fall till final, haha. Sen var det stafett mellan dom olika årsklasserna och då skulle man vara fyra tjejer och fyra killar i varje lag. Vi hade inget lag anmält eftersom att vi saknade en tjej. Då ställde jag lite motvilligt upp för klassen och sprang. När vi tränade innan så tränade vi med en baguette och när vi väl skulle ställa upp oss sedan så hade klassens tjejer och klasssens killar ställt sig på olika banor (man skulle stå mittemot varandra med 60 meter emellan). Haha, det är så typiskt klass 8 gul, eller göul som våran lärare säger med sin östgötska. Men det är det som är så härligt med våran klass, alla är lika härligt borta.

ananasbit
En göul ananasbit, mums!

har du ingen plan b?

Jag har varit glad mest hela dagen. Det hela började med en fem-minuters-cykeltur som tog mig till hamnen, vilket sedan ledde till statsvandring eller vad det nu var dem kallade det. Det låter mycket tråkigare än vad det var. Vi skulle ta oss runt i stort sätt hela stan i lag och hitta olika byggnader och platser, vi skulle också ta kort på en hel massa konstiga saker. Allt detta på två timmar, som tur var hade vi cyklar. Grejerna vi skulle ta kort på kunde vara allt från en röd tanborste, till en brandman till ett förälskat par. Det sistnämnda hitade vi ett riktigt sött ett. I 52 år hade dem varit gifta och dem ställde gärna upp på kort.

När vi kom tillbaka fick vi mackor och tårta dagen till ära. Sen när vi skulle cykla hem till mig, jag Elin och Thelin, inträffade en liten cykelincident. Som tur var fick ingen av dem några allvarligare skador. Jag hann också med ett besök hos farmor tillsammans med pappsen. Sen när Magnus kom hem blev jag ännu lite gladare, för då hade min avslutningsklänning kommit. Det var tur att den gjorde det, för den hade lika gärna kunnat komma på fredag och avslutningen är på torsdag. Frågan i rubriken ställde Thelin förut och nej, jag hade ingen plan b. För en gångs skull.

Nej ni, nu måste jag sussa. Imorgon är det KSAB-galan. Yey? heh.

anna ringö
Nepp, det är inte klänningen på bilden.

tack farmor!

När jag fyllde femton i mars så fick jag den här Bismarklänken av farmor. Hon hade fått den i ersättning när hennes gamla smycken blev stulna, så eftersom att den inte hade något historiskt värde för henne så sa hon att jag fick gå och byta den mot vad jag ville ha. Jag visste inte riktigt om jag skulle göra det eller om jag skulle spara den som minne, men eftersom att farmor sa att hon tyckte att jag skulle välja något som passade mig så gjorde jag det idag. Jag och mamma gick till en liten guldsmedsbutik i stan och värderade det, det var värt mycket mer än vad farmor hade trott. Så jag beställde både en armring och en ring från Efva Attling(ändå fick jag lite pengar över) som förhoppningsvis kommer på onsdag eller torsdag, visar då!

bismarklänk armband
Puss!


fint skit

Hej där! Full rulle hela helgen, så därav den dåliga uppdateringen.

I lördags morse så följde jag med pappa och Ann till stockholm för att strosa runt och kolla på maran där Anns bror Didrik var med. Vi började med att gå runt lite på söder och mötte sedan upp Didriks tjej och ett par till vid skeppsbron för att kolla när han sprang förbi. Sen vandrade vi vidare till stadion där mållinjen var. Det var sjukt många tappra människor som sprang dom där fyra milen måste jag säga. När vi tagit oss ut ur vimlet av svett och stela ben tog vi tunnelbanan in till stationen, men eftersom att det var ett tag tills tåget skulle gå så hamnade vi på en liten innergård på drottninggatan där det bjöds på trubadurmusik, fint.

stockholm maran
Dumt nog tog jag inte med mig kameran, så bilden är hämtad från google.

Självaste nationaldagen firade jag med att ta en lång, härlig sovmorgon eftersom att jag inte gjort det på länge. Sen gick vi och kollade på Jesus christ superstar som var grymt bra. Riktigt duktiga var dem, fint det där.

Kyss!

prov näsblod solbränd

Hej på er! Det är inte så att ni får läskramp i ögonen här, men det är väl tur det. Aha, så vad har hänt dom senaste dagarna då? Nej, inte speciellt mycket faktiskt.
Vi har haft tre nationella prov, som övning till när man ska göra dem på riktigt i nian sen. Annars har det varit lugnt i skolan. Igår stod det som en fontän av blod ur nosen och idag har jag spenderat en sisådär fyra timmar, på vallarna, i solen med tjejerna. En fin dag helt enkelt. När jag kom hem hade jag en stor röd fläck på båda låren och en på ena sidan av ansiktet, lite mindre fint kanske. Men har man solkänslig hud så har man.
Aa, men det var väl det antar jag. Imorgon åker jag iväg till sthlm en sväng med pappa och Ann, så jag hoppas att brännan på benen har lagt sig lite imorgon när jag vaknar.

Tyvär har jag för tillfället inga bilder att bjuda på.

KramPuss


en dag, två dagar

Idag stapplade jag upp för att åka iväg till skolan, jag hann få på mig kläder och lite smink innan jag ångrade mig. När det var jobbigt till och med att sminka sig och jag svettades som en jag vet inte vad endast iklädd en skjorta, så insåg jag att det fick bli ytterligare en dag spenderad inne/i soffan.
Jag tänker i alla fall försöka ta en kort promenad för att få lite frisk luft.

Hejs!

RSS 2.0