urval från helgens bilder / svartvitt

ljusstake
pepparhjärtafarmor
peppisar

pepparkaksgumma
pepparkakshjärtan
bränd plåt
tjejor
snölek
snöiga
tokigt
galet
Poss!

det helvetiska fenomenet plugga

Jag är rädd att resten av eftermiddagen/hela kvällen kommer se ut såhär ungefär. Så om jag inte hinner slänga upp helgens bilder får vi ta det imorgon. Lite irriterad är jag över att dom inte kan berätta om man har seminarie-tid imorgon, på onsdag eller på torsdag. Men, men, jag får helt enkelt plugga som satan idag så att jag är beredd imorgon om så skulle bli fallet. Jag kan nästan gissa att det blir så med lite otur.

plugg
So long!

1 advent

Mysigaste helgen på länge har precis paserat ska jag säga er! Både fredagen och lördagsförmiddagen spenderade jag med att plugga, men det gjorde inte så mycket för på lördagseftermiddagen tog jag och Ronja bussen till Vagnhärad för att baka pepparkakor och ha det mysigt hemma hos Elin. Många fina pepparkakor blev det, dessutom några pulkaåk och en hel del prat - perfekt! Julkänslan var på topp och vi vaknade upp till första advent och åt en god adventsfrukost, sedan pulsade jag och Ronja bort till bussen och åkte tillbaka hem. När jag kom hem var mamma i full gång med att baka pepparkakor hon med och hela lägenheten både såg ut och doftade som jul. Mys.

adventsljusstake
Mer bilder får ni imorgon om jag hinner, gos!


för det är snö, det är som moln överallt



Hörrni, visst är det underbart? Vädret? Meningen var att jag skulle plugga hela dagen, men jag kunde inte låta bli att dra med mig kameran ut på en liten promenad nyss. Kallt, men ändå skönt och supermysigt. Kände också att idag var en bra dag att inviga min nya huvudbonad - pälsmössan! varm och gosig vettni! (fuskpäls självklart!)

pälsmössa från hm
Snöiga kyssar!


en sådan där tisdag

Tisdag. Mina tisdagar är både stressiga och mysiga på samma gång. Själva stressandet börjar när jag sätter mig på bussen hem från skolan, för då ska jag hem och slänga ihop nått käk för att sedan åka iväg och träna småknattar i jazzgymnastik. Efter det är det bara att åka hem igen i tjugo minuter för att sedan ge sig iväg och träna själv. Men jag klagar inte, för jag blir alltid så glad av dom små sötnosarna med sina roliga frågor och tankar och idéer om saker och ting. Det plus att sedan få åka till träningen och bara dansa i en och en halv timme är riktigt härligt ska ni veta!

Idag var en typiskt tisdag. Jag glömde nämna det faktum att tisdagar är de enda dagarna som jag har riktigt, riktigt svårt att släppa taget om täcket. Jag vet inte varför, det bara är så. Det gör att själva stressandet börjar redan på morgonen egentligen. Men det gjorde ingenting idag, för idag spenderade jag hela dagen med mina fina och alldeles för mycket prat(och skratt). På träningen för knattarna kom sura städerskor in och ville städa salen mitt i allt och sedan glömde två systrar sin lilla ryggsäck så att vi fick greja med det, men just idag gjorde det ingenting. Det gjorde inte heller något att jag hade skavsår och att det var snöstorm ute. Idag var jag glad.

Ni läser säkert inte den här oväsentliga texten, men det gör inte heller något.

Pussar och kramar!

sunday bloody sunday

Söndag betyder att om jag går och lägger mig nu så är det måndag när jag vaknar. Jag vill inte ha måndag och en till jobbig skolvecka. Därför tänker jag vara vaken en stund till. Jag gillar inte söndagar.


Pussar!

dagens utstyrsel

byråer från ikea
svarta byxor
halsband
svarta byxor - topshop . svart baströja - ginatricot . skärp - tiger of sweden . kofta & halsband - mammas gamla
Puss!


ett leende smittar

Ni vet ibland, så blir man bara på helt mysigt humör. Såndant humör är jag på just nu. Ute är det helt pudervitt och i mitt rum lyser det små ljus överallt, dessutom lyssnar jag på julmusik bara för den rätta stämningens skull.
Nu är det faktiskt bara 36 dagar kvar till julafton om jag inte har räknat helt fel, åh jag längtar!

ljuslyktor i mörker
suddigt
Kram!


nyrenoverad header

Jag kände mig inte riktigt nöjd med den förra headern som jag slängde ihop, så nu får det bli den här. Den känns mer jag.

en randig stol

Jag hoppade på bussen hem redan vid tio idag. Jag höll nämnligen min debatt under morgonen och sedan lyckades jag förhandla till mig hemstudiedag resten av dagen. Det känns faktiskt lite småbusigt att tassa runt här hemma mitt på ljusa dagen, men nu ska jag slänga ihop en lunch i min ensamhet och sedan plugga stenhårt.

en randig stol
benen i kors
rörelse
svartochvit-randig
Jag visade er aldrig vad jag införskaffade när jag var i Stockholm på lovet, så nu kan jag ju passa på att säga att byxorna och skorna på dessa bilder köpte jag då. Kan visa bättre en annan gång, puss!

päron!

Jag har återupptäckt denna underbara frukt! päron är gottigottgott!

päron
Mums!

fars dag

Vad säger man egentligen? glad fars dag! eller grattis på fars dag! ?
Aja, jag firade iallafall min kära far med att gå på bio och gå ut och äta. Vi såg Hämnden. Den kändes först som en väldigt vuxen och djup film, men den var riktigt bra faktiskt. Det mesta med Persbrandt brukar ju vara bra.

Och angående kommentaren i inlägget under:
Jag försöker göra uppdateringen lite bättre här, men samtidigt vill jag inte trötta ut er med massa tråkiga "idag-har-jag-inlägg". För just nu, som jag nämnde för några dagar sen, så har jag massor att göra och är inne i något slags tråkigt vinter-humör. Jag önskar att jag hade tid och ork till att fota mer, för jag tycker ju det är skitkul. Fast om man är på dåligt humör är det svårt att komma på bra idéer, men det kommer snart. Jag lovar.

Puss!


hyperventilerar, inser




fredagsmys



Fredag, attans vad skönt! Satsar på en lugn hemmakväll, för det känner jag riktigt starkt för just ikväll.
Två timmar på ett litet mysigt café, med mina underbara tjejor, idag var inte helt fel en tråkig fredag som denna.
Ha en härlig helg nu hörrni, puss!

ta sig en funderare

Hösten? Vart tog den vägen? Jag som älskar hösten, att gå ut och fota alla härliga färger och samtidigt njuta av den klara luften som ersätter sommarens kvava. Det hann jag aldrig göra, det kändes som att löven hade fallit till backen innan jag hann reagera. Det kan ha berott på för många tankar i huvudet också.

Nu fick vi vinter istället, inte riktigt lika uppskattad som hösten av mig. Höstdagar kan göra mig riktigt pigg och glad, medans dessa mörka, slaskiga dagar bara gör mig deppig. Kombinationen av dem här mörka dagarna och ett fullproppat skolschema är inte den bästa.

Igår gick jag runt med gråten i halsen hela kvällen, utan att riktigt veta varför. Jag antar att den där röda perioden av månaden är påväg och då blir småsaker plötsligt dubbelt så stora. Till exempel så kan jag irritera mig så grymt mycket på hur människor kan bete sig riktigt illa utan att verka ha minsta lilla antydan till dåligt samvete för det, men alla är väl olika. Vad som inte är okej alls för vissa, är helt okej för andra.

Tillslut var jag så trött att jag tappade bort tankarna och bara slocknade. Jag sov djupt och drömmde en helt underbar dröm. Precis som för att kompensera för den dåliga känslan som spökat i kroppen under kvällen. Det är konstigt det där med drömmar. Vad kommer allt ifrån? och hur kan en dröm göra att man blir varm i hela kroppen? Det är fint att dem finns iallafall, dem små underliga drömmarna.

Jag behöver något nytt och spännande i mitt liv just nu, något i stil med drömmen jag drömde.

vinterhjärta
Den kan vara rätt så fin den där vintern också.
Ta hand om varandra i vintermörkret!

du är bra för mig

Ronja
Jag älskar dig fina, fina vän.

ni har väl inte glömt EMA?

EMA 2010


Tåget

Godmorgon på er! Här är vi hurtiga och sitter redan på tåget till storstan'! Tur det för jag är riktigt shoppingsugen kan jag säga. Om jag inte är allt för trött när jag kommer hem så slänger jag kanske upp ett inlägg och visar vad jag har köpt. Om jag fick välja så skulle mitt liv innehålla fler dagar som gårdagen. Jag gick upp rätt tidigt utan att det var det minsta jobbigt, sen åt jag frukost i lugn och ro innan jag gjorde mig iordning. Pappa hämtade mig och vi åkte hem till farmor och åt en god lunch och sen mötte jag upp med Ronja. Vi gick och satte oss på ett fik och där satt vi sedan i två och en halv timme och bara pratade och hade bra. När vi sedan kom ut hade det redan blivit mörkt, precis som det ska i november. Blir inga bilder här tyvär eftersom att det inte funkar härifrån, puss!

RSS 2.0