sammanfattnig av året som gått

Jaha, imorgon är det nyårsafton då och yttligare ett år har rullat förbi. Nu tänkte jag sammanfatta detta år för att sedan kunna lägga det bakom mig. För det här året är just ett sådant år som jag gärna lägger bakom mig. Jag kan utan att överdriva säga att detta har varit det värsta året av mitt liv hittills. Det är inget jag säger för att tycka synd om mig själv eller liknande, utan mer för att det helt enkelt är så. Det har hänt så mycket i år och tyvär har dom lite mindre bra sakerna övervägt. Men det har också skett en massa bra saker. Så kommer det antagligen vara genom hela livet, vissa år är bättre än andra.


Haha, sorgligt men sant. Såhär såg jag ut i början av detta år. Hårförlängning, foundation-läppar, massa mascara
och så vidare... Bilden är från första gamleby resan detta år.


Ett besök till London's härliga gator har jag hunnit med också. Vi shoppade tills väskorna var fyllda till max och gick på "madame tussauds" m.m


Jag förlorade min gudmor i år och jag saknar henne något grymt mycket. Jag tror inte att jag har vart mer ledsen någon gång. Halsbandet på bilden fick jag av henne när jag var liten.
(Bröstet är ett utav dom konstiga ställen på kroppen jag får fräknar, hum...) 


En av våra alla grillkvällar. Vissa värre än andra...


Årets första dopp togs med Elin som jag för övrigt har lärt känna mycket bättre under året som gått. Massa minnen från året har vi och förmodligen skapar vi fler 2010, älskar dig vännen. 


Jag, pappa och Ann for iväg till kreta och spenderade en härlig vecka i värmen. Det var också runt den här tiden jag köpte min kära systemkamera, kanske årets bästa köp?


Jag och Josefin åkte ut och agerade barnvakter på en ö i skärgården. Ungarna måste vara bland dom sötaste på vår jord. Dom dagarna var också några av sommarens mysigaste.


En utav alla dagar detta år som jag har spenderat med mina underbara vänner. Här Adam, Elin och John. 
Tack allihop för att ni gjort mitt år så pass bra som det blev, ni vet vilka ni är.


Jag tog också beslutet att klippa av några cm av håret och blev väl helt okej nöjd med resultatet.

Det här var bara lite av allt det som 2009 har erbjudit, men kanske också lite utav det bästa.

Kyss!

shoppingochikeakaos

Idag drog jag med mig mamma och mammas mamma till stockholm för att köpa kläder till nyår på köpcentrumet i skärholmen och nya byråer + laptop-bräda på ikea. Som vanligt när man åker iväg såhär så följer det gärna med lite annat smått och gott hem också.

grejor
På bilden:
Förvaringslådor, laptop-bräda, vantar, bh, strumpbyxor, trosor, bilkudde, blus och kjol.

kläder

Kram!

a few shades darker

Kände för att fixa lite med håret, så nu sitter jag här med intensivtoning på huvudet. Några nyanser mörkare fick det bli och ska förhoppningsvis vara i ungefär 6 veckor. Har testat den här färgen förut och då blev jag nöjd, så förmodligen blir det samma resultat den här gången...

      

Puss!

borde jag kanske skriva ett inlägg?

Den här dagen har varit kind of meningslös. Jag har knappt varit utanför dörren, men man behöver dessa dagar ibland också. Just sådana här dagar uppskattas att dumburken proppas full med filmer. Ni börjar bli fler som läser den här stackars bloggen och det gillas starkt, keep up the good work!

Love Anna

julaftons-outfit

När jag och kusin var små skapade våra föräldrar en tradition att klä oss i likadana kläder. När vi sedan blev lite äldre slutade vi med det, men sen förra året har vi tagit upp den traditionen igen. Detta var jul 09 outfiten!

       

Rutig skjorta - vila
Tights - ginatricot
Knee highs - HM

vinterlandskap

Jaha, nu kommer bilderna från våran lilla vistelse i naturen på julafton, enjoy!

snöträd

vinterhav

hopp

josefin

glädjehopp

farstu

fotografen

mormor och morfar

rönnbär

snöblåst

skorsten

gruppfoto
Släkten är värst, eller vad är det man säger? haha.

juldag/slappdag

Vad har jag att skriva om idag egentligen? Inte alls mycket faktiskt. Denna dag som dom kallar juldagen blir oftast en sådan dag då vi inte gör någonting i stort sätt. Ingenting var väl lite att ta i, men det vi gör - det gör vi utan att anstränga oss allt för mycket. Här skulle jag kunna skriva lite om att julen var fin och vad jag fick i julklapp, men det har ni nog inget behov av att fördjupa er i så det hoppar jag över. Imorgon lovar jag att slänga upp lite bilder från julafton.

Kramar!


inte fan vet jag

Ytterligare en julafton är över och den har varit lika mysigt som alla dom 14 andra. Ni kan räkna med en hel del bilder imorrn, för ute vid femöre var det galet fint i vintervädret. Nu ska jag och kusin vitamin lägga oss och kika på någon lite lagom avancerad film, men tanke på hur trötta vi faktiskt är. Jag sa det aldrig förut, så jag säger det nu(även om julafton tog slut för ca en timme sen): god jul till alla jag inte sagt det till!

Puss!

julaftonsmorgon

Godmorgon på er små tomtenissar! Här i familjen Ringö/Pettersson har vi dragit på oss mössor och långfillingar för att åka och möta resten av dom vi firar denna dag tillsammans med. När vi mött upp dom ska vi ta med oss köttbullemackor och varm choklad m.m och åka ut till femöre och picknicka. Bäst att passa på att njuta av denna vita jul, för vem vet när vi får det igen?

osminkad anna
En näst intill osminkad Anna

långkalsonger
Dagens outfit än så länge...

hur firar ni jul?

Jaha, då var det bara idag kvar då innan julafton är här. På stan springer folk runt som yra höns och köper dom sista klapparna. Jag funderar alltid lite över varför folk väntar till sista minuten med detta. Ändå var jag själv på stan och sprang runt, dock inte för att köpa julklappar. Även om dom flesta av oss kollar på kalle, äter julmat och byter julklappar så finns det ju faktiskt ganska många sätt att spendera denna mysiga dag på.
Hur gör ni? Släng gärna in en komentar och berätta!

Puss och kram!

dan'föredan'föredopparedan'

Denna dag har jag slösat bort på att städa hela lägenheten ordentligt. Dammsugaren fick mig ett par gånger att vilja slå sönder något, men som tur var lyckades jag hålla mig ifrån det. Det hela kändes lite lättare när jag visste att det väntade en liten slant när jag var klar. Eftersom att jag lagt alla mina pengar på julklappar, så var lite pengar välbehövligt. Speciellt med tanke på att jag inte har köpt kläder till nyår än.

Nu ska jag ta mitt pick och pack och åka hem till pappa för att övernatta där tills imorrn. När jag kommer dit ska vi göra våran årliga knäck, mums...

Puss! 


pulkaåkning och julgran

Vissa dagar kan med råge kallas för mysiga, till dom kan denna dag räkna sig. Vi drog på oss allt vad varma kläder heter och gav oss sedan ut i snön för att åka pulka. Vi besteg kråkberget för att sedan ta oss ner sittandes i pulka. Vi gick tillbaka upp, åkte ner igen, gjorde snöänglar, pulsade i snön och trillade ett flertal gånger. När fötterna sa ifrån gick vi tillbaka in i värmen och drack varm choklad och samtalade en stund. Vi lyckades äntligen få klart för oss(och dom andra) hur och var nyår ska spenderas.

Efter denna mysiga stund med tjejerna drog jag mig hemåt för att klä granen. Granen fick bli klädd i svart/vit/silver i år igen och detta försökte jag sedan fota. Granen är riktigt stilig där den står, men var inte alls tacksam att fotografera. Så ni får nöja er med det lilla jag lyckades åstakomma.

nyköping på vintern
Taget med en kass mobilkamera - ett snötäckt Nyköping.

nyköpingsbor
Söta flickor det där.

julgran
Granen

gran



Snöiga kramar!



tiden går för fort

Ibland klagar jag på att det inte finns något att göra och att det känns som att tiden står still. Sen rätt som det är så tar tiden fart i galopp och bara försvinner. Man tvingas prioritera vad man vill göra för att få tiden att räcka till. Tänk vad skönt det var när man var en liten knodd. Man behövde inte planera saker och ting, utan blev bara påklädd en overall eller liknande och satte sig sedan lydigt i sin lilla barnstol i bilen. Man följde med dit bilen tog en och bekymrade sig oftast inte mer över det. Med åren går det bara snabbare och snabbare, ett bra exempel på detta är den här hösten/vintern. Jag som tyckte det var sommar nyss...

Ciao!


årets julklappar

Nu har jag inhandlat alla julklappar, detta skedde idag med mamma. Vi båda gick och bar på ett dåligt humör, men lyckades ändå ganska smärtfritt bära hem alla påsar med diverse klappar. Det dåliga humöret växte sig större när jag försökte slå in julklapparna på egen hand. Tejpen fastnade på fingrarna och det gick allmänt dåligt. Det är konstigt vad man kan bli irriterad för småsaker och hur snabbt det sen går över. För nu ligger alla paket fint och prydligt på min byrå och väntar på den stora dagen.

julklappar

klappar


dagar som denna

Idetorka. Ingenting att skriva om, bara sånt som ni redan vet. Jag går just nu omkring med en hyffsat bra känsla i kroppen, det är så härligt med jul och sånt ni vet. Njuter av lovet och umgås med folk jag tycker om, att det fortfarande snöar som in i bängen är inte helt fel heller. Något mer som är bra är att det föjlde med en påse med kläder till julafton hem idag. En annan påse med samma innehåll följde med kusin hem. Nu är det bara dom sista julklapparna som ska hinna inhandlas innan dopparedagen också.

Take care!


blinkalillastjärna




Puss!

japp

Updateringen kommer förns nu för att jag har gjort något av den här dagen tvärt emot vad jag brukar med dom första dagarna av lovet. Jag vaknade redan vid nio och kunde inte somna om, sen kom Malin och Josefin hit och senare tog vi en buss in till stan. Malin gick hem och jag och Jossen gick och köpte ett par julklappar och tog en fika. Vi försökte också hitta något att ha på oss på julafton, då vi har tagit upp en gammal tradition att ha likadana kläder då. Det hade vi alltid när vi var små, men idag lyckades vi inte tyvär. Sen gick iaf vi och kusin Jakob och åt middag med mormor och morfar på rhodos, mys.

Puss!


sytycd

Att ha jullov är bra. Att sitta ihopkurad i en stor tröja och må illa är inte bra. Att ha en ny egen dator är bra. Att vara trött är inte bra.

anna
Sitter och kollar på "so you think you can dance" och provar webcamen.

Natti!

en bra början på ett förhoppningsvis bra lov

Vi gick till kyrkan. Vi lyssnade på julsånger. Vi gick till skolan. Vi fick betygen. Vi gick och fikade. VI HAR JULLOV!

tjejerna
Söta prickar!

kaffe
Fikamys.

snöfotografering
Linnea och Elin.

skor
Fotopromenix i kylan.

Lovely!


nyaknähöga

Snön gör mig glad. Att kolla ut genom fönstret och se massa snötäckta tack är underbart. Ja, jag vet att jag tjatar om det vita som pudrar ner från skyn, men det är ju så mysigt!
Någonting som är mindre mysigt är att pulsa runt i ett par vita "gympaskor"/höstskor i snön. Men det är sånt man får ta när man bor i nyköping, skoutbudet inte är så stort och favoritstövlarna går sönder. Men i dag gav jag mig fasen på att hitta ett par stövlar, så sagt och gjort! Dessa knähöga(på mig går dom över knät) stövlar från eurosko fick det bli. Jag gillar att man kan ha dom både långa och vika ner dom.
 



Jag har dock inte köpt två vänsterstövlar som på bilden, tur det.

Kram!

mms:a in ditt leende till aftonbladet!

Josefin är här och vi sitter och kikar och snyftar lite till årets hjältegala. Dom är så grymma människorna som är med. Man kan ta en bild på sitt leende och mms:a in till 72400 för att stöda årets hjältar och sprida glädje. Sen får man ett gulligt litet sms tillbaka och alla bilder som skickas in kommer att publiceras i aftonbladet fram till den 20 december. Självklart spred jag och Josefin en gnutta glädje med våra leenden. Gör det du med!

                                    

Smile!

do I really feel the way I feel

- Varför ska vi ens gå i skolan om vi ändå inte ska jobba?
tänkte jag när jag fick reda på att vi inte skulle göra någonting i stort sätt den här tredagars långa veckan. Idag har vi sjungit julsånger, tittat på film och pysslat och jag måste erkänna att det var ganska mysigt ändå. Alla verkar så glada såhär i juletider. Ja, lärarna bjöd till och med på skummtomtar tänka sig.

Om ca en timme ska jag möta upp Josefin och Malin vid bion och då blir det att glo på Fame. Förhoppningsvis kommer mamma och hämtar mig och Jossen på bion och sen åker vi till moi och sover här. Bra kväll.

Pusspuss!

bloggen blir julpimp!

När det ändå börjar bli så julmysigt ute med snö och allt, så tänkte jag att det kunde få bli lite julstämning här på bloggen också. Så nu har headern blivit tilldelad en tomteluva och snön faller både utanför fönstret och här på bloggen. Nu är det bara att hålla tummarna för att vi ska få en vit jul! 

snöbild
Snöbild från förra året.

Ha det gött!

årets luciafirande i Växjö i repris

Imorse var det luciasånger på tv:n kl sju. Självklart orkade jag inte ta mig upp ur sängen vid den tiden. Luciafirandet på tv brukar alltid vara så fint, så som tur är går det i repris kl. 18.15 ikväll. Så det ska jag, om inte kolla, så iaf lyssna på.


Årets lucia. Bild lånad från svt.se.

lussebullesnöochtredjeadvent

Godmorgon på er! Fast det var ett tag sen jag steg upp i och för sig, för ovanligheternas skull. Lucia idag och jag har redan hunnit avnjuta en hembakt lussebulle till frukost. Något mer jag njuter av är att det ligger en gnutta snö på taken utanför fönstret. Dagens planer är att springa upp till farmor med en påse lussebullar och sedan göra klart ett franska arbete tills imorrn. Trots pluggandet, så känns det som en ganska så skön dag i allmänhet. 

Trevlig tredje advent!


dance through life

Hålla där! Jag sitter är med en go tjej vid namnet Elin. Vi har precis vart och kollat på Linneas dansuppvisning. Hon var riktigt bra och en grupp med små knattar var jättegulliga! Resten av kvällen spenderas med elin, iaf för en stund till. Sen får skumtomtarna bli mitt sällskap.

Kyss!


vem vinner idol 2009?

Vad tror ni om kvällen program? blir det Erik eller Calle som får framföra vinnarlåten?
Själva vinnarlåten bryr jag mig inte om, för den brukar ändå aldrig vara bra. Men jag hoppas att Erik vinner!
Nej, nu ska jag förtsätta titta, puss!

idolerna
Hela idolgänget!


the sound of christmas

Den här dagen har varit en bra dag. I skolan släppte dom oss fria redan vid ett och då passade jag på att springa iväg till Åhlens och köpa lite behövligheter. Sedan hoppade jag på bussen hem. Väl hemma satt jag och kikade på kläder här på nätet. Det resulterade i att jag blev sugen på att prova kläder. Sagt(tänkt) och gjort! Provade kläder ur garderoben som jag knappt visste att jag ägde. Nu kom mamma nyss hem, och med henne en ny julskiva. Så nu spelas jullåtar för fullt och utanför faller snön. Välkommen julkänsla!

Bamsekram!

småbarn
Hittade nyss denna lite småsöta bild på mig och kusin under min allra första jul.

skrivkramp

Är mitt uppe i pluggandet och räknar med att vara kvar här ett bra tag till. Det är liksom nu det gäller, imorrn är sista chansen att redovisa innan dom sista betygen sätts och som vanligt är jag ute i sista stund. Usch, sånt är inte bra, det måste det bli ändring på. Kanske ett nyårslöfte att tänka på...

rubrik

Jag fryser, känner mig trött och hängig. Jag nästa hoppas en smula på att få stanna hemma imorrn... Men jag behöver nog inte fundera mer över det, för jag blir nästan aldrig sjuk. Bara förkyld och hängig om kvällarna, sen när jag vaknar upp på morgonen är jag frisk som en nötkärna igen.

Puss!

tomtenatta/namnsdag

Skriver lite. Raderar. Skriver lite igen...
Ibland så fastnar orden någonstans och jag har inte den blekaste om vad jag ska skriva. Detta inlägg får därför bli ett i samlingen med "idag-har-jag-inlägg". I det stora hela har den här dagen varit bra. Skolan har flytit på som den ska, ja till och med mvg i franskan som jag ens trodde det skulle bli ett g i. Sen tog jag och Linnea en sväng ner till den lilla staden och mötte upp några filurer. Ja, det var nämnligen tomtenatta(julöppet) här i stan. Något som folk verkar tycka ha blivit lite mindre intressant med åren. Sen har jag och alla andra Anna i vårt avlånga land faktiskt namnsdag idag, ej att förglömma.

Kramar!


did you write the book of love?

Grejen är den att... eh! skitsamma, jag vet inte vad grejen är. Godnatt.

the thoughts making a flashdance in my head.

Kom nyss hem med en känsla i kroppen. Bra eller dålig? Jag vet inte.

Puss!


julkänslan smyger sig på, sakta men säkert

Nu har vi passerat andra advent och äntligen börjar julkänslan infinna sig i kroppen. Konstigt vore väl annars, efter helgens tur till Lübeck och dagens lussebullsbak med lilla mormor. Mysigt!

lussebullar

hallå där kött och blåbär!

Jag har precis vaknat, men ta't lugnt! Jag är ledig idag. I tolv timmar har jag legat och drömt om konstiga saker. Sover man mer än tio timmar så blir man bara seg tycker jag. Men det brukar inte vara något problem, för jag gör sällan det. Att jag gjorde det inatt måste ha berott på att jag var i Gamleby i en vecka och sen for iväg till Lübeck direkt när jag kom hem. Detta var alltså första natten på länge som jag kunde sova tills jag vaknade utan att bli väckt. Nog om mina sov-vanor, nu ska jag njuta av denna lediga dag till fullo!

Ha det!

ovan molnen är himlen alltid blå

Tro inte att jag har glömt bort er (bloggen). Nejdå, anledningen till att jag inte gav er något att läsa om igår var att vi flög iväg till Tyskland igår vid lunch och kom hem idag vid åtta-tiden. Egentligen gillar jag inte Tyskland. Det känns så barskt och... Ja, det ger dåliga vibbar på något sätt, men julmarknader är dom ena jävlar på! Förra året packade vi in oss i ett plan till Berlin och den här gången gick turen till Lübeck. Mysig julmarknad och två flygturer på en helg är helt klart något att uppskatta. Jag tycker om att flyga har jag kommit på. Det är så mysigt. Jag tror fortfarande att det skulle kunna gå att flanera runt på dom små ulliga moln-kullarna, bara man är försiktig.

moln

stjärna

brända mandlar

godsaker

parisehjul

mysbelysning

julgran

Küss!

home, sweet home

Hemkommen! och satan så skönt det är. Det har varit en helt okej vecka, men det är alltid lika skönt att komma hem. Efter ca fem timmar sovna och två timmar avverkade på bussen hem så är det duschen som gäller för min del. Sen tänker jag bara vara hemma iklädd mys-uniform. Ni kan ju tänka er hur skönt det ska bli att sova själv i sin egen säng, när man spenderat nästan fem dygn med människor omkring sig dygnet runt.

Kameran har inte varit någon sann följeslagare under veckan, men några bilder lyckades jag knäppa av:


Nea och Elin på bussen.


paparazzi-Johan.


Flickor.


Ronja och Elin.


Charlies händer.


Har man bara en buss och en kamera så löser sig resten...


...

Puss!

elin sjutioåtta hjärtan

Hej där! Har precis haft hemkunskap här nere i gamleby. Dagen till ära fick vi laga köttgryta, som jag inte är speciellt förtjust i. Men jag måste säga att det gick ganska bra. Även om jag har lite hemlängtan så är det ganska skönt att vara här. Än så länge har vi bara kollat på film, haft teknik och hkk. Imorrn börjar vi med slöjden också, det är nog ungefär vad vi klarar av med tanke på våra sena prat/film-kvällar. 

be well-off! 


RSS 2.0