22.39

Jag har precis krypt ner i sängen, trött efter helgen. Jag hade tänkt slänga upp lite bilder, men det får bli imorgon istället faktiskt.

I fredags när vi precis skulle gå in på bion så fick jag ett sms av Josefin där hon frågade om hon fick blogga åt mig över helgen. Motvilligt gav jag henne lösenordet tillslut. Motvilligt för att man aldrig vet vad hon kan hitta på och vad hon kan ha för hemska bilder på lager. Så beredd på det värsta surfade jag in på bloggen idag när jag kom hem och jag kan ju inte säga att jag blev annat än glad när jag läste inlägget nedan. Hon är nog trots allt ganska, eller till och med väldigt snäll min kusin. Jag skulle kunna skriva en bok om minnen med dig, boken skulle också kunna handla om hur mycket du betyder för mig och hur du alltid gör mig varm om hjärtat. Men för att hålla det simpelt - Jag älskar dig.

Puss!


världens mest underbara älskade kusin

Vart kan man börja när man har levt ett 15 år långt liv tillsammans med någon.

De finns hur mycket som helst, men absolut inte för mycket och de kommer de aldrig finnas heller.

Du är som en syster för mig. Har aldrig funnits en tvekan om att du är den jag kan prata med allt om. Och de är verkligen allt. Inga tvivel.

De har varit många diskussioner oss emellan. Allt från kärnor till att våran restaurang gick på kurs.

Det är inte ens sommar än men jag har redan börjat sakna sjön. Hur ska vi klara oss en hel sommar utan albin?

Båtlivet är en historia för sig, din mamma halvsovandes och midsommar som vi aldrig får glömma.

Men de är inte långt kvar tills vi/jag ska skaffa lägenhet. Då får du komma och bo hos mig. Så skaffar vi ett hemligt ställe som vi kan spara pengar på så vi kan köpa våran egna båt. Och våran egna Ö.

 

Lova mig att inte flytta iväg utomlands eller något sånt. Eller jo de är okej om du har jätte mycket pengar så du kan betala mig att komma och hälsa på. Du vet att jag är dålig på att spara egna pengar..

Nej men först är de Bulgarien -10 som gäller och inget annat. Du och jag och solen i en hel vecka.

 

Det går inte att beskriva hur mycket du betyder för mig och de vet du. Du finns alltid där.

Till och med när man behöver hjälpa sina alkoholpåverkade föräldrar ner för trappan.

 

De går inte att säga upp kusinskap.

Jag vet att de är utslitet, men jag älskar dig, mest i världen.


inga ord för dig vännen


Kusinens tur

Anna drog till sthlm på lyxhelg med mamma och magnus, och då fick jag, eftersom anna är så snäll, skriva några rader.
Just nu sitter hon nog och tok äter på någon fin restaurang med massa god mat.
Men jag ska inte klaga, visst är de bra här hemma i nypan också. Jag har ju trots allt min egen säng och inte någon skön lyxhotell säng..
Pussar och kramar från kusinen

Recept

recept på chai latte

Har ont i halsen så därför tyckte jag att te passade bra till mellanmål. Jag gjorde mitt eget lilla chai latte recept och det blev riktigt gott faktiskt. Prova!

yes!

Jag fick bort dom förbaskade ramarna, det var på tiden!

idagharjag

Idag åkte jag in till stan och tog en fika med min pappa. Sen tog vi en liten promenad och pratade om både det ena och det andra. Han tyckte att jag skulle komma och bo i stan nästa vecka, så jag tror att så blir fallet.

Visst blev man sådär lite glad i magen när det droppade från taken och solen sken idag? Det blev i alla fall jag! Så fort det blir lite varmare vill jag bara slänga bort tjocka jackor och andra tjocka kläder, men det gjorde jag inte idag. Tur var nog det, för min hals låter inte riktigt som den ska.

solen

Love!

tack ronja!

Ronja visste vad dom hette på holländska, därav videon på holländska. Så nu återstår bara en fråga, vad heter dom på svenska, det står still i huvudet!



Godnatt!

nostalgi

Igår satt jag och Josefin och kollade runt lite på fejjan när vi hamnade på en gruppsida som heter "Om du minns detta växte du upp i slutet av 90-talet...".
Vi satt och läste igenom en hel radda med barndomsminnen svart på vitt och spenderade sedan kommande timme med att sitta och leta efter diverse klipp och låtar på youtube.com. Vi hittade också en spotify-lista med gamla godingar från den tiden och oj så mycket minnen som dyker upp i knoppen.







Jag får upp något program i huvudet som jag inte kan komma på vad det heter. Det handlade om två gubbar som såg nästan likadana ut och som skulle laga grejer och fixa hela tiden. Sen höll dom på och klantade sig också. Själva programet var typ i "lera" ni vet... Någon som är med på vilket program jag menar?

Kram!

"Vi ska se i hockey på globen"

Har precis kommit hem till kusinerna efter en måndagsmiddag hemma hos mormor och morfar med kusinerna och morbror. Stackars morfar hade fått ryggskott, men annars var det bra med dom. Under middagen kom vi in på en diskussion hur vida man ska säga "på globen" eller "i globen". Jag, Jakob, Mormor och Josefin stod för "i"-delen av konversationen och Morfar och Morbror för andra delen. Det slutade med att vi ringde upp mor min och frågade och då fick morbror äta upp sina ord.

Så en liten läsarfråga nu då: säger ni "i globen" eller "på globen"? Jag vet ju att ni läser, så kom igen nu, några sekunder har ni väl över?

Puss!

dags för vår enligt mig!

Nu är jag trött på detta eländiga väder som bara virvlar runt och kyler ner. Jag vill ha soliga vårdagar och tunna vårkläder! Någonting i den här stilen skulle inte vara helt fel just nu. Skira, ljusa färger.



För övrigt bekymras jag över dessa jobbiga ramar runt bilderna som jag har försökt få bort på både ett och ett annat vis - utan den minsta framgång.

Take care!

love-cupcakes

Här är bilderna som jag pratade om, som jag inte hann lägga ut här på bloggen innan jag åkte till Gamleby. 
                                                                         .Allahjärtansdagcupcakes.

chokladcupcakes

cupcakes med hjärtan

cupcakes med jordgubbar

valentine cupcakes

hjärtcupcakes

Jag är lite pysslig ibland.

Kyss!


back in place

Nu är jag hemma igen och ni ska bara veta hur skönt det är att ta en lång dusch när man kommer hem och hur skönt det nu ska bli att krypa ner i en renbäddad säng. Efter veckans bravader är det lika skönt som alltid att komma hem igen, att det sen väntar en hel veckas lov gör ju det hela ännu bättre.

Jag tar mig inte tid att skriva om veckan(det är jag alldeles för trött för), utan jag slänger upp några bilder istället helt enkelt. Det kan hända att inlägget uppdateras med fler imorgon när jag laddar in bilderna från min kamera.

happysocks
En del av vårat lilla rum.

ronja och inez
Sötnosar.

karaokeduett
Karaokeduett med Linnea och Hannes, heh.

grodkyss
Ronja och Kurt som han kom att kallas.

små grodorna
Små grodorna med Adam och Charlie i täten, haha.                                               Alla bilder är tagna av Thelin.

Det är lite kul det här med Gamleby, för varje resa får sin egen "minnes-låt". Vilket innebär att låten på något sätt får en att tänka tillbaka på just den gamleby-resan varje gång man hör den. Det här är låten om absolut kommer få mig att minnas den här gången.


glad alla hjärtans dag!

Här hade jag tänkt lägga in bilder på dom söta cupcakes:en som jag bakade till denna dag, men jag insåg att jag inte hann det då allt som hör packning till tog lite längre tid än väntat. Så dom får helt enkelt dyka upp här sen när jag kommer hem igen. Jaha, vart ska jag då? Jo, imorgon ska jag sätta mig på en fullsatt buss till Gamleby. Aha, vill jag det då? Nej, men jag är väl så illa tvungen.
Datorn är i alla fall fulladdad med filmer, i resväskan ligger bara bekväma kläder och i väskan ligger en stor godispåse, så det kan nog bli en ganska skön vecka med tjejerna ändå. Kameran följer med och sen hörs vi när jag kommer hem, men sms uppskattas där i den lilla ödestaden.

Kram!

 


godmorgongodmorgon!

Jag är redan vaken och kan inte påstå att jag är speciellt trött heller. Jag vaknade av telefonen, vilken mamma använde för att meddela att vi åker iväg till Norpan vid halv elva. Har ni vaknat av att telefonen ligger och ringer på nattduksbordet någon gång? Det har jag gjort flera gånger och varje gång blir jag lika förvirrad. Jag börjar drömma en massa konstigt om vad det är som låter och när jag tillslut kopplar att det är telefonen som ringer så är jag helt borta när jag väl svarar.

Jaja, nu doftar det frukost. Bäst att jag går ut och gör pappa sällskap.

Puss!


tacokväll

Idag när vi slutade skolan traskade jag och Elin upp till stan för att fira in helgen med lite shopping. Sedan bar det av hemåt och lagom när pappa kom hem blev Elin hämtad. Då satte pappa och jag igång och gjorde tacos. Efter middagen och ett långt samtal om allt och ingenting introducerade jag spotify för pappa. Det är inget datorfreak till farsa jag har ska gudarna veta! Nu blir det nog lite tvtittande kan jag tänka mig. Skönt att bara prata och ta det lugnt med pappsen denna fredagkväll. Imorgon blir det förhoppningsvis Norrköping, om inte vädret är allt för illa.

Trevlig helg!

little miss sunshine

Idag när solen kikade fram ur dimman blev jag glad. Eller nej, helt ärligt så var det inte förns jag travade hem från skolan som jag la märke till det på riktigt.

Jag gick där med huvudet fullt av en det ena, en det andra och så fick jag syn på ett ställe där solen skickade några strimmor ljus mellan två hus. Det var just ett sådant tillfälle som man önskar att man hade kameran hängandes runt halsen. Det hade jag inte. Så jag gick vidare och var glad ändå, för vem blir inte det när solen skiner och himlen är blå? Konstigt det där, vad några solstrålar kan göra med humöret. Härligt.

Bamsekram!


lite av varje

Idag har varit en bra dag, ändå sitter jag här och känner mig lite småtjurig. Inte mycket, bara lite grann sådär. Jag tror att det kan ha någonting att göra med att det ligger några matteblad och väntar på mig någonstans lååångt ner i min väska. Fryser gör jag också.

Men nog om mig. Idag när vi kom till klassrummet så var våran kära lärare inte där. Han hade nämnligen gått och blivit pappa under natten, stort grattis!
Linnea och jag tog tillfället i akt, vi tog därmed på oss att vimla runt bland stans utbud av söta bebiskläder i jakt på en liten present till lilltjejen. Detta framförde vi under eftermiddags samlingen till klassen och fick både posetiva och negativa miner, så vi får väl se hur många som nappar på våran lilla insamling.

Nehe, nu är det väl bäst att jag tar matteboken i hand om det ska bli någonting gjort!

Puss!

music for all

Idag var vi på stans äckliga badhus igen med skolan och denna gång skulle vi livrädda varandra. Hade det varit på riktigt kan jag säga att jag och Linnea hade varit döda vid det här laget. Det gick nämnligen lite mindre bra för oss.

Men innan vi gick till badet hann vi med en musikföreläsning i skolan. Den får väl stå för det bra jag har fått ut av denna trötta måndag. På musikföreläsningen iallafall spelade våran musiklärare upp dom här videosarna för oss.







Ni har kanske sett dom förut, men det hade inte jag. Så jag tyckte dom var lite småroliga sådär.

pizza/melodifestivalskväll

Hallå där! Ingen uppdatering igår, men jag hade iallafall en bra dag. Jag åkte iväg till oppeby och familjen Norelius. Jag, kusinerna och Malin travade iväg till pizzerian och sedan tillbaka hem. Då fick vi sällskap av Robin och Martin och lagom då drog melodifestivalen igång, vilket jag för den delen börjar tycka är lite överskattat. Men det var iallafall rätt låtar som gick vidare enligt vårat lilla sällskap. Sen blev det filmtittade och lite så tills killarna försvann hemåt. Resten av kvällens händelser kanske inte är värt att nämna någonting om här, hehe.

Pussar!

snabba cash

Denna Fredagskväll till ära åkte jag, Thelin och Elin och kollade på snabba cash. Den var grymt bra, helt i min smak. Lite kärlek, lite snyft och mycket action, perfect match! Skulle det mot förmodan vara så att man inte gillar handlingen i filmen, så kan jag säga att den är värd att se bara för att se übersnygga Joel Kinnaman.

snabba cash

Kyss!


hey you

svart stickad tröja
Slänger upp en bild lite sådär i brist på annat att dela med mig av.

Puss!


bjurö klubb



Ronja, nu börjar det bli dags att dra sig hem från länderna där nere tycker jag. Jag saknar ju dig här hemma i svedala. Kom hem nu. Tack.

Pusselöpuss! ♥

badhus - nej tack

Jag tycker inte alls om badhus längre. När jag var liten blev jag helt lyrisk så fort jag fick se ett badhus och det var ganska ofta kan jag säga. Pappa och jag har nämligen besökt en hel del badhus runt om i landet, ja runt om i världen till och med. Då kunde jag ligga i vattnet i flera timmar, nu var en timme mer än tillräckligt. Man får skrumpna fingrar och efteråt får jag ont i huvudet och mår illa av vattnet som skvalpar runt i öronen.


Man ska väl dock vara glad för att det inte ser ut såhär på hjortensbergsbadet.

 


RSS 2.0